Jdi na obsah Jdi na menu
 


7. 3. 2017

Tričko Sinclair Maniac

Sinclair Maniac T-Shirt

Již od poloviny roku 2015 si mohou všichni Sinclair maniaci zakoupit tématické tričko na mé aukci na Aukru. Stačí zadat do vyhledávacího pole "tričko sinclair maniac". Od roku 2023 už další trička vyrábět nebudu. Můžete si je nechat vyrobit sami. Viz předloha motivu ke stažení dole.

Historie vzniku tohoto motivu byla celkem jednoduchá. Jednou večer jsem byl tak nějak správně sinclairisticky maniakálně naladěn a zrovna jsem si chtěl kupovat nějaká trička v Linuxmarketu. Měli tam i možnost vlastního potisku na tričko. Jelikož jsem nebyl úplně spokojený se stávajícími nudnými a černobílými potisky na téma Sinclair na tričkách, řekl jsem si, že zkusím vytvořit něco vlastního, více barevného. Začal jsem si tedy hrát s bílým nápisem Sinclair a barevným logem ZX Spectra. A aby to mělo ty správné barvy a odkaz na herní historii ZXS, tak jsem do toho namíchal i jednu z kultovních her (Manic Miner). A potisk byl na světě. Myslím, že se docela povedl. Mě se líbí :)

V marketu měli při větším odběru triček slevu. Tak jsem se rozhodl, že jich nechám udělat rovnou více, v různých velikostech. První várku triček jsem asi za rok částečně prodal a částečně rozdal na akcích. A protože jsem viděl, že z nich mají lidé radost, nechal jsem potisknout ještě další. Tentokrát už jsou pro mě bez slevy, ale pro nakupující na Aukru je ponechávám s mírnou slevou. Jelikož na tom nechci vydělávat, ale dělám to pro radost druhých. Takže kdo ještě nemá toto legendární originální tričko, víte kde ho najdete!

Všiml jsem si, že začaly vznikat zdařilé kopie těchto triček, takže vidím, že motiv má úspěch :) Jelikož je to v podstatě OpenSource projekt, tak to není problém. Jen bych měl pár slov k umístění motivu. Situoval jsem motiv trochu netradičně nikoliv nalevo na "srdeční" stranu hrudníku, ale napravo. Bylo to z toho důvodu, aby barevná duha - symbol ZX Spectra byla dobře viditelná zhruba uprostřed trička. Fotka nahoře obsahuje verzi umístění motivu z první várky triček. U dalších verzí jsem motiv posunoval více na střed trička. Při umístění motivu na levou stranu se celá tato filozofie rozbije. Zůstane jen dobrý pocit, že máte tu svou srdcovku opravdu na srdci. Takže pokud uvidíte trička s takovýmto potiskem, jsou to pouhé kopie. Žádejte originál! :) Udělejte si to jak chcete. Motiv je ke stažení níže.

Aktualizováno 9.4.2019

Dal jsem na Aukro další várku triček ve velikostech M, L, XL. Pár jsem jich už prodal na Foreveru 2019.

forever-2019-02.jpg

Aktualizováno 8.5.2023

Další trička už nebudou. Můžete si je ale nechat vyrobit u svého oblíbeného tiskaře s použitím motivu, který je ke stažení níže.

Motiv potisku ke stažení

Sinclair Maniac logo (original) - black background

Sinclair Maniac logo

Sinclair Maniac logo (original) - transparent background

Sinclair Maniac transparent logo

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář